כשהידיים נקיות האוכל נקי גם

כאשר היינו ילדים תמיד לימדו אותנו כי לפני שמתיישבים לאכול ארוחה טעימה, צריכים לשטוף את הידיים היטב כדי לשמור על תהליך האכילה נקי מחיידקים עד כמה שאפשר. את הדבר הזה רואים כיצד הילדים שלנו לומדים נכון להיום עם שירים ששרים להם בגן הילדים והשליחה של הילדים כולם אל שטיפת ידיים לפני שמתיישבים לאכול את ארוחת הבוקר בגן, וארוחת הצהריים בצהרון.

מה קורה כאשר לא מדובר בצד האוכל, כי אם בצד המכין? בשלב הזה תהליך ההכנה חייב להיות עם הפקדה גבוהה של היגיינה מצד מכין האוכל עם לבישה של כפפות על הידיים וחבישה של אמצעי ששומר על השיער מפני נפילה אל האוכל שאותו הוא מכין. זה אף פעם לא נעים לגלות שיער באוכל שאותו אוכלים, וזה עוד יותר לא נעים לגלות כי נעשים חולים לאחר ששמירה על היגיינה לא ממש הייתה ברמה הנדרשת באותו מקום שהמזון שנאכל אותו הכין, ולכן זה חשוב לשטוף את הידיים טרם הנגיעה הישירה במזון ועדיפות לשימוש עם כפפות שמתאימות לתחום האוכל.