אוכל הוא מוסד

אולי לאדם שנכנס אל מסעדה ומבקש לקבל ארוחה טעימה ומשביעה זה נראה די ברור כי הארוחה הזו צריכה להיות מוכנה ממוצרים טריים על גבי משטח עבודה נקי ועל ידי אדם שהוכשר לעבודה זאת ויודע לשמור על כל כללי ההיגיינה הנדרשים ועל צורת הבישול הנדרשת על מנת לספק את הארוחה בזמן ובטעימות הנדרשת. אולם, מאחורי כל מטבח המשרת קבוצה קטנה או גדולה של אנשים עומדים שורה של כללים ותקנות אשר אותם חייבים למלא כדי שהמסעדה תקבל את הרישיון לעבוד והאנשים אשר פוקדים את המסעדה יוכלו ליהנות מארוחות בסטנדרטים גבוהים.

זה מתחיל עוד משלבים ראשוניים של תכנון למטבח מוסדי אשר מכינים את הקרקע לעבודה המורכבת הזאת ומתקדם אל עבר בחירה של מוצרים טריים ,אחסון שלהם באזורים מיועדים שלמירה על הטריות, בחירה של כוח אדם מיומן והכנת כל המנות בצורה מסודרת ולפי דרישות השף האחראי. אז בפעם הבאה שאתם מקבלם מנה שמוגשת לכם ואתם לגמרי מרוצים ממנה תפרגנו, כי מאחוריה עומדת שרשרת שלמה של פעולות מורכבות עבור כל מנה ומנה.